Crema driftului european vine la București pentru marea finală a Campionatului Național

Cei mai buni piloți din Europa își dau întâlnire în perioada 11-12 octombrie, la Național Arena din Capitală, pentru marea finală a Campionatului Național de Drift. Romanian Drift Community a pus în joc premii în valoare de 10.000 de euro pentru ocupantații locurilor de pe podium.

Unul dintre cele mai importante nume care va face show în jurul stadionului va fi cehul Marko Zakouril, nimeni altul decât campionul Europei din urmă cu doi ani. Pilotul vine în România cu un “monstru” BMW M2 de 800 de cai putere.

După ce în 2016 a câștigat ultimul Grand Prix organizat în București, ucraineanul Dmitriy Illyuk (foto) revine cu gândul victoriei. Nu va fi singurul ucrainean care va lua startul la etapa finală a campionatului, pe grilă fiind anunțați și celebrii frați Sergey și Yaroslav Kremets.

Și campionul Poloniei, Marcin Banowicz, va concura pentru premiul cel mare pus în joc la Național Arena. Acesta va pilota un Nissan S13 de nu mai puțin de 900 de cai putere.

„Aceștia sunt doar o parte dintre străinii care vor concura la București. Lista este lungă și ne bucurăm că închidem sezonul cu un eveniment atât de spectaculos”, a spus Andrei Balica, președinte al Romanian Drift Community.

Pe lângă cele două zile de concurs, cei prezenți la evenimentul organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului București vor avea ocazia să trăiască experiența driftului pe viu, din dreapta piloților, vor putea câștiga premii la standurile dedicate, dar vor beneficia și de o zonă de mâncare, cu diverse specialități.

„Privim această etapă ca pe un festival al sportului de motor. Dincolo de zonele cu mâncare, dedicate distracției și a celor două zile de concurs, ne-am propus să oferim și cursuri educative pentru ca toți cei prezenți să conștientizeze pericolul la care se expun pe străzi dacă nu respectă regulile de circulație. Motorsportul se poate practica exclusiv în cadru organizat”, a mai afirmat reprezentantul Romanian Drift Community.

Printre piloții români care vor concura pe 11-12 octombrie se numără Răzvan Frățianu, Sorin Ene, Cătălin Trifan, Gabi Imre, Răzvan Stan, Claudiu Adam, Radu Moise și Ilarion Grigorici.