Bazat pe soluția de curățare DPF (filtru pentru particule diesel) demonstrată, Hartridge DPF200 Master aduce o soluție de curățare și diagnostic foarte eficientă și rapidă pentru filtrele pentru particule de pe vehiculele care rulează pe diesel și benzină. Dispunând de un proces brevetat de curățare cu aer uscat, echipamentul oferă oportunitatea unei returnări rapide a vehiculului, îmbunătățind atât productivitatea în atelier, cât și profitabilitatea. Prin recondiționarea DPF, soluția ajută la optimizarea economiei de combustibil, la îmbunătățirea funcției de evacuare și la prelungirea duratei de viață a filtrului, evitând astfel timpii morți neprevăzuți ai vehiculului și minimizând costurile pentru proprietarul vehiculului.

Delphi Technologies mizează pe expertiza sa în materie de Echipamente Originale, în calitate de furnizor global de tehnologii de propulsie deschizătoare de drumuri, pentru a lansa Hartridge DPF200 Master. Cea mai recentă achiziție la clasa de produse de curățare DPF de mare succes este mai rapidă, mai sigură și mai eficientă decât alte soluții de curățare, cum ar fi detergenții și regenerarea forțată. Cu un puternic randament al capitalului investit, aceasta oferă atelierelor o modalitate de lucru profitabilă pe piața produselor de curățat, aflată într-o creștere continuă, și în același timp, un alt serviciu cu valoare adăugată pe care îl pot oferi clienților.

„Acum când tot mai multe vehicule sunt dotate cu filtre pentru particule, cererea de servicii de curățare a filtrelor este tot mai mare. Doar în Europa, sunt peste 60 milioane de autovehicule comerciale pentru pasageri și vehicule comerciale ușoare prevăzute cu filtre pentru particule, care vor necesita reparații post-vânzare. Aceasta reprezintă o oportunitate importantă și profitabilă pentru atelierele dotate cu echipament corespunzător”, explică Lee Jacobs, Directorul pentru produse tehnice & strategie globală – Hartridge.

Folosind DPF200 Master de la Hartridge, atelierele pot curăța rapid și în siguranță filtrele pentru particule înfundate. Pe lângă contribuția la îmbunătățirea economiei de combustibil a vehiculului și a emisiilor prin prelungirea semnificativă a duratei de viață a filtrelor, se evită necesitatea unei înlocuiri complete a filtrelor, asigurând un service mult mai convenabil și evitând perioadele de nefuncționare nedorite ale vehiculului în viitor.

Software-ul ușor de folosit, încorporat în echipament, include automat testarea fluxului și etapele unice de diagnostic pentru detectarea „celulei defecte”, astfel încât un filtru defect să fie identificat înainte de curățare, evitând pierderile de timp costisitoare. Cu un proces de curățare cu aer uscat bidirecțional, brevetat, care trimite volume mari de aer comprimat la ambele capete ale filtrului, echipamentul este mai rapid și mai sigur decât soluțiile alternative de curățare disponibile pe piață.

„Curățarea DPF-urilor folosind detergenți riscă să îndepărteze straturile esențiale din materialul filtrant din interiorul unui DPF și poate dăuna mediului atunci când este acesta este rebutat. În schimb, o regenerare forțată pe vehicul este un procedeu de durată și că nu are întotdeauna succes”, spune Jacobs. „Grație Hartridge DPF200 Master, automobiliștii pot reveni la drum cu un filtru complet funcțional și curat într-o oră, economisind manoperă și costuri importante.”

„Aceasta înseamnă că atelierele pot curăța un număr mare de filtre pe zi, generând marje de profit semnificative, în timp ce oferă un serviciu important clienților lor. Un atelier normal care pune diagnosticul și curăță doar patru filtre pe săptămână își poate recupera capitalul investit într-un DPF200 Master în mai puțin de doi ani*.”

DPF200 Master este conceput pentru a fi folosit împreună cu Seria DPF300 Master, pentru a oferi curățare DPF pentru autovehicule pentru pasageri, vehicule din gama ușoară/medie și grea. Pentru mai multe informații referitoare la produsele de curățat DPF de la Hartridge, vizitați hartridge.com