Două echipe de top din RES lansează bursa Best Next Pilot 2020 pentru piloți aspiranți

Willi Motorsport și Blitzwolf Racing și-au dat mâna pentru a oferi șansa celor care își doresc să concureze în sezonul 2020 al Romanian Endurance Series să o facă fără grija banilor. Cu o valoare ce se apropie de 10,000 Euro, bursa Best Next Pilot 2020 va ajuta doi piloți să concureze în toate cele șase etape ale campionatului.

Îți doreai să concurezi pentru prima oară în Romanian Endurance Series, singurul campionat de curse de circuit din România care îmbină întrecerile de anduranță cu cele de sprint, dar elementul financiar reprezenta o povară? Dacă răspunsul la această întrebare este afirmativ, atunci este momentul să iei în calcul bursa Best Next Pilot 2020. Este vorba de un concurs deschis tuturor celor cu vârsta peste 16 ani (participanţii cu vârste între 16 şi 18 ani se pot înscrie dacă prezintă acordul notarial al părinților și vin însoţiţi de unul dintre părinţi la teste) indiferent dacă au sau nu o licență de pilot, cei doi câștigători putând alege dacă vor să concureze alături de Willi Motorsport sau de Blitzwolf Racing.

Inspirat din programele de recrutare din vest, Best Next Pilot 2020 s-a născut din dorința a două dintre cele mai importante formațiuni ce se aliniază la start în RES de a găsi noi talente care n-ar fi ajuns, poate, niciodată pe grilă în alte condiții. „Best Next Pilot este primul program de recrutare din România. Iniţiativa noastră are ca misiune să sprijine talentele, dar în acelaşi timp să atragă atenţia tinerilor asupra riscurilor la care se expun atunci când folosesc strada pe post de circuit”, a spus Ovidiu Zaberca, membru al Blitzwolf Racing. Și fondatorul Willi Motorsport, Viorel Nicolae, susține inițiativa pornind de la rațiuni ce se leagă de siguranța în trafic și nu numai. „Încurajăm toți pasionații de viteză și adrenalină să-și testeze abilitățile și reflexele într-un mediu organizat și sigur, unde nu vor pune în pericol nici siguranța lor nici a celorlalți participanți la trafic!”

Romanian Endurance Series este primul campionat de curse de anduranță pe circuit din România, debutând în 2016 cu etape cu o durată de până la trei ore pe circuitul Motorpark Romania. În 2019, am asistat la extinderea campionatului organizat sub egida Automobil Clubului Român (autoritate sportivă națională delegată de Federația Internațională a Automobilului) care a avut o etapă și pe noul circuit Transilvania Motor Ring din apropiere de Târgu Mureș. Anul acesta, sunt programate numai puțin de șase etape printre care se strecoară și o premieră: prima întrecere înafara granițelor țării, la Ruse, în Bulgaria. Calendarul provizoriu poate fi consultat mai jos:

 1. 4-5 aprilie 2020, etapa 1 RES @ Motor Park Romania
 2. 23-24 mai 2020, etapa 2 RES @ Transilvania Motor Ring
 3. 20-21 iunie 2020, etapa 3 RES @ Ruse, Bulgaria
 4. 8-9 august, 2020, etapa 4 RES @ Motor Park Romania
 5. 12 – 13 septembrie 2020, etapa 5 RES @ Motor Park Romania
 6. 17-18 octombrie 2020, etapa 6 RES @ Motor Park Romania

Pitstops.ro este singurul portal autohton dedicat sporturilor cu motor care a fost alături de Romanian Endurance Series încă de la început și poate să garanteze profesionalismul formațiilor implicate în acest proiect, ambele cu ștate vechi – atât în competiții interne cât și internaționale. Din 2016 și până în prezent, mai mulți piloți care au plecat din RES au ajuns să concureze în campionate internaționale cunoscute cum ar fi 24H Series sau GT4 European Series.

Clasa A1 – una dintre cele mai competitive din Romanian Endurance Series, campionat organizat sub egida ACR (ASN)

Cei ce doresc să ia parte la competiția Best Next Pilot 2020 trebuie să se grăbească căci perioada de înscriere se încheie pe 29 februarie 2020, taxa de participare fiind de 1,000 de lei. Înscrierile se fac pe site-ul www.bestnextpilot.ro. Dacă te-ai înscris deja, pregătește-te deoarece Best Next Pilot 2020 este un concurs ce-ți va testa atât abilitățile de pilot, cât și cele de relaționare căci printre etapele din cadrul procesului de selecție se numără și un sit down cu organizatorii și o ședință foto. Găsești mai jos toate etapele prin care vei trece în cadrul Best Next Pilot 2020:

 • Şedinţă şi briefing cu organizatorii la Sediul Clubului Sportiv BlitzWolf Racing Team, pe 13 martie 2020
 • Interviu filmat şi sedinţă foto, pe 14 sau 21 martie 2020
 • Probă fizică, pe 14 sau 21 martie 2020
 • Probă pe circuitul Motor Park Romania (link location), pe 14 sau 21 martie 2020

Cei doi câștigători vor avea parte de un sezon de învățare fără grija banilor, coaching-ul la fiecare etapă fiind inclus în pachetul propus de organizatori care au pregătit două mașini de clasă A1 (perfectă pentru debutanți, deoarece se axează pe mașini cu o putere ceva mai redusă) gata să se lupte într-una dintre cele mai populare categorii din RES. Pachetul complet include:

 • Taxele înscriere la toate etapele RES din sezonul 2020
 • Mașină din clasa A1, câștigătoare a nenumărate curse în RES și alte campionate. Maşina va fi pregătită și va avea asigurate toate consumabilele (cauciucuri, uleiuri, benzină etc.), pentru fiecare cursă RES 2020. Câştigătorul va pilota mașina la toate etapele RES 2020 pentru echipa în care va fi selecţioat
 • Suportul întregii echipe, la fecare cursă: șef echipă, inginer cursă, mecanici și asistenţă tehnică
 • Driver Coaching vederea pregătirii pentru sezonul competiţional 2020

Pentru că suntem siguri că te-am făcut deja curios, trebuie să știi că acest concurs este deschis celor care:

 • Nu au mai participat în trecut la RES, dar au dorinţa de a-şi construi o carieră în motorsport;
 • Tineri fără experienţă în motorsport, dar pasionaţi de viteză, adrenalină şi competiţie şi care îşi doresc să participe la competiţii auto organizate în siguranţă, la cel mai înalt nivel de profesionalism
 • Tineri cu experienţă în karting care îşi doresc să îşi continue cariera în competiţiile auto de circuit
 • Amatori pasionaţi de viteză şi competiţie care vor să își îmbunătățească performanțele, reflexele sau care doresc să își descopere abilitățile de pilot de curse.
Vei putea fi și tu pe această grilă în 2020!

Pentru mai multe informații, poți trimite un e-mail pe adresa blitzwolfracing@gmail.com.

Site-ul competiției: www.bestnextpilot.ro