M.P. al Marii Britanii: Mercedes își arată viteza în FP3

FP3 a început cu temperaturi mult mai mici decât ieri în FP2. 19 grade în aer și 30 de grade la nivelul asfaltului. Munca depusă în simulatoare noaptea trecută a fost testată în această sesiune, iar timpii au confirmat progesul.

Mercedes a arătat că se înțelege mai bine cu un asfalt ceva mai rece și a înregistrat cei mai buni timpi ai sesiunii. Valtteri Bottas a fost cel mai rapid. Finlandezul a fost singurul pilot care a coborât sub 1m26s. El a oprit cronometrul la 1m25.873s. Imediat în urma lui, coechipierul Lewis Hamilton. Britanicul a fost cu 0.138s mai lent.

Max Verstappen a fost al treilea în ciuda unor probleme legate de aderența trenului spate. Olandezul a fost cu 3 zecimi mai lent decât Bottas. Lance Stroll încheie pe locul 4 la puțin peste 7 zecimi de lider, iar Carlos Sainz ocupă un surprinzător loc 5 mai ales după cum a arătat monopostul McLaren ieri. Viitorul pilot Ferrari a încheiat FP3 la 0,791s de lider.

Charles Leclerc a fost din nou cel mai rapid pilot Ferrari. Locul 6 pentru el la aproape 9 zecimi de Bottas. Lando Norris aduce cel de-al doilea McLaren pe locul 7 la o zecime de coechipierul său.

Cel mai rapid Renault a fost pilotat de Daniel Ricciardo. Australianul a încheiat FP3 pe locul 8 înaintea lui Nico Hulkenberg. Germanul a fost al 9-lea la aproape o secundă de Bottas. El ar fi putut urca mai sus în clasament pe sfârșitul sesiunii, dar o frânare violentă i-a făcut cadou un flat spot pe roata dreapta față care i-a compromis turul. Ultimul in top 10, Gasly. Pilotul AlphaTauri este primul care încheie sesiunea la peste o secundă de lider. Daniil Kvyat îi ține companie pe locul 11.

Rusul a fost urmat de Esteban Ocon în cel de-al doilea monopost Renault, urmat de Alexander Albon pe modelul Red Bull nu numărul 23. 1,285s întârziere pentru el, la o secundă de coechipierul Verstappen.

Sebastian Vettel încheie pe locul 14 o sesiune la fel de grea ca și primele două. Problemele la pedale au reapărut. Germanul a încercat să seteze monopostul pentru cursă fiind conștient că lipsa de putere și apăsare aerodinamică nu-l va ajuta să aibă o sesiune de calificare decentă.

Romain Grosjean a fost al 15-lea, înaintea lui George Russell de la Williams. Giovinazzi a fost al 17-lea la 1,952s de lider. Danezul Magnussen a adus al doilea monopost Haas pe locul 18. Primul la peste 2 secunde de Bottas a fost Raikkonen clasat pe locul al 19-lea înaintea lui Nicholas Latifi.

Doar 2,2 secunde între primul monopost și ultimul înseamă că vor avea parte de o sesiune de calificări destul de încinsă.

© F1.com