M.P. al Belgiei: Hamilton primul, Vettel ultimul în FP3

Vremea rece și cerul acoperit la începutul sesiunii i-a făcut pe mulți piloți să aștepte ieșirea pe pistă în ultima sesiune de antrenamente libere. Abia cu 30 de minute înainte de final majoritatea piloților s-au hotărât să urce în monoposturi. După care, vremea din Ardeni și-a spus cuvântul și i-a obligat să se retraga în garaje. Din fericire pentru scurt timp întrucât vântul destul de alert a împins norii de deasupra circuitului. 7 minute până la finalul sesiunii și 20 de monoposturi ies in corpore pe pistă. Rezultatul ?

Lewis Hamilton cel mai rapid pilot în FP3. Nimic nou sub soare. Monopostul W11 cu upgrade-urile la bargeboards și flow conditionerele din partea mediană nu are rival. Și încă nu au activat maparea de calificări. 1m43.255s a fost timpul britanicului.

Ieri, monopostul Renault al lui Daniel Ricciardo surprindea printr-o clasare pe locul secund în FP2. Azi este rândul lui Esteban Ocon să aducă un monopost Renault pe locul 2. Fancezul a fost cu puțin peste 2 zecimi mai lent ca Hamilton.

Surpriza nu se oprește aici întrucât Lando Norris se clasează al treilea în monopostul McLaren la alte 2 zecimi în urma conaționalului său.

Alexander Albon trace o gură mare de oxigen belgian și termină al patrulea. El este cel mai rapid pilot Red Bull în FP3. Puțin sub 5 zecimi a fost întârzierea față de cel mai rapid pilot al sesiunii.

Valtteri Bottas a ratat ultimul run pe pneuri soft din cauza traficului. A fost nevoit să mai facă un out lap, iar asta se vede în timpul din clasament. Locul 5 și peste jumătate de secundă îtârziere față de Hamilton.

Max Verstappen era pe primul loc înainte de ultimele 7 minute. Traficul i-a stricat și lui planurile. Olandezul a încheiat pe locul 6. În urma lui, Ricciardo, Lance Stroll, Sainz și Perez. Mexicanul a încheiat ultimul în top 10. Primii zece piloți au fost despărțiti de 925 de miimi. De la locul 10 în jos, întârzierile au fost de peste o secundă.

Perechea Gasly – Kvyat ocupă locurile 11, respectiv 12 pentru AlphaTauri, iar pe locul 13 îl găsim, suprinzător, pe debutantul Latifi de la Williams.

Cel mai rapid monopost motorizat de Ferrari a fost cel al lui Kevin Magnussen. Locul 14 și peste o secundă și jumătate întârziere față de Hamilton. Coechipierul Grosjean îi ține companie pe locul 15. Urmează apoi Raikkonen și Charles Leclerc. Așadar, cel mai rapid Ferrari de uzină în FP3 a fost cel al monegascului de pe locul 17. În Belgia? Uimitor!

George Russell a fost al 18-lea iar în urma lui, alte două monoposturi propulsate de PU-uri Ferarri. Cel al lui Giovinazzi, pe locul 19 la 1,9 secunde de lider și cel al germanului Vettel pe locul 20. La peste 2 secunde. Ultimul. Într-un Ferrari. În Belgia… Pe un circuit de viteză… Să continui?

Așadar… Calificările par să fie o afacere gata înheiată pentru Mercedes. Red Bull e la bătaie cu Racing Point. Monoposturile roz știm că au un party mode la dispoziție pentru calificări. Întrebarea este… Va putea Ferrari trece de Q1 ?

© f1.com