M.P. al Belgiei: Victorie fără emoții pentru Mercedes

Lewis Hamilton își trece încă o victorie în palmares impunându-se fără nicio dificultate în M.P. al Belgiei. Condamnat să câștige pentru a-și păstra vii șansele la titlu, Valtteri Bottas a încehiat pe locul doi pierzând alte 7 puntce în fața lui Hamilton.

Locul trei i-a revenit eternului loc 3 al actualului sezon, Max Verstappen. Olandezul a avut un monopost suficient de bun pentru a-i ține la distanță pe urmăritori dar insuficient pentru a-i ataca pe cei de la Mercedes. O cursă solitară pentru el se încheie cu încă 15 puncte în clasament în dreptul lui.

Supriza week-end-ului s-a numit, fără nicio îndoială, Renault. Echipa franceză a citit foarte bine prognoza meteo setând monoposturile pentru o cursă pe uscat. Daniel Ricciardo și-a păstrat poziția din grilă încheind pe locul al 4-lea la 21 de secunde în spatele lui Hamilton.

Esteban Ocon a reușit în ultimul tur la capătul liniei drept Kemmel să treacă de Alexander Albon adjudecându-și poziția a 5-a. Fără îndoială cel mai bun rezultat pentru Renault în ultimii ani.

Thailandezul de la Red Bull a tras cât a putut de pneurile Hard însă nu a putut să-i țină piept lui Ocon. Locul 6 pentru el și Red Bull.

Lando Norris a fost al 7-lea pentru McLaren. Ca de obicei monopostul MCL35 a înviat spre finalul cursei însă distanța destul de mare ce-l separa de Albon și Ocon nu -au dat ocazia de a urca mai sus în clasament. Locul 7 pentru singurul reprezentant al echipei din Woking nu este o performanță rea. Carlos Sainz a fost nevoit să abandoneze înainte de start după ce evacuarea de pe partea dreaptă a monopostului a cedat imediat ce Sainz a ieșit pe pistă înainte de start.

Pierre Gasly a fost beneficiarul unei strategii extrem de îndrăznețe pornind în cursă cu pneurile Hard. Acestea au funcționat foarte bine în prima parte a cursei permițându-i francezului să avanseze locuri bune. Ultimul stint, pe un set de pneuri Medium l-a ajutat să intre în puncte aducând pentru AlphaTauri un loc 8 binemeritat.

Lance Stroll și Sergio Perez au fost ultimii în top 10. Echipa Racing Point nu a reușit să aducă pneurile în temperatură, din acest motiv pachetul aero excelent copiat de la Mercedes nu a putut fi pus în valoare. Cu toate astea, altre 3 puncte pentru ei înseamnă un rezultat decent.

Primul în afara top 10 este Daniil Kvyat. Rusul a căzut în afara punctelor spre sfârșitul cursei când pneurile Hard pe care rula din turul 11 au început să piardă din performanță.

Kimi Raikkonen a fost al 12 și totodată cel mai bine clasat pilot cu un motor Ferrari în spate. Sebastian Vettel și Charles Leclerc au fost următorii. Ferrari a avut o cursă de coșmar, monoposturile lor fiind cele mai lente pe liniile drepte. Leclerc a pierdut în fața germanului la boxe când un pistol pneumatic a cerat probleme la prmul pit stop al monegascului. Cele 10 secunde petrecute staționar l-au ajutat pe Vettel să-l depășească. Asta și faptul că germanul a optat pentru o strategie cu o singură oprire.

Romain Grosjean a fost al 15-lea în cursă, el pierzând locul 14 în defavoarea lui Leclerc cu 2 tururi înainte de final.

Nicholas Latifi, singurul reprezentant al celor de la Williams încheie pe locul 16, iar Kevin Magnussen, cu un monopost extrem de lent a fost ultimul în cursă.

Neclasați: Antonio Giovinazzi, care a pierdut controlul monopostului la ieșirea din virajul 13 lovind glisirele de protecție, George Russell care a izbit cu roata dreapta față una din roțile desprinse de pe monopostul lui Giovinazzi ieșit în decor îmediat înaintea lui și Carlos Sainz retras de pe grilă cu probleme la una dintre galeriile de eevacuare.

© f1.com