M.P. al Italiei: FP2 dominat copios de Mercedes

A doua sesiune de antrenamente libere a fost adjudecată tot de constructorul din Stuttgart. De data asta Lewis Hamilton este cel care se impune oprind cronometrul la 1m20.192s. Britanicul a reușit să întoarcă balanța față de FP1, el având înaintea lui Bottas un avans de 0.262s. Finlandezul nu a părut la fel de confortabil în monopost ca sextuplul campion mondial, dar cu toate astea nu a fost nimeni suficient de aproape de Mercedes pentru a încerca să-i detroneze de la șefia clasamentului sesiunii.

Lando Norris a stat majoritatea sesiunii în partea de jos a clasamentului plângându-se de probleme de deplyoment la PU-ul Renault al monopostului McLaren. Inginerii au reușit să remedieze problema cu 6 minute înainte de finalul sesiunii, iar britanicul a reușit un tur foarte rapid de simulare de calificări urcând până pe locul 3 la aproape 9 zecimi de secundă de lider.

Pierre Gasly ocupă al patrulea loc în clasamentul FP2. Echipa AlphaTauri surprinde reușind să se impună în fața surorii mai mari, Red Bull. Francezul a fost 0,929s sub timpul lui Hamilton dar cu o zecime sub timpul olandezului de la Red Bull clasat pe locul al 5-lea.

Carlos Sainz încheie FP2 pe locul 6 înaintea celui de-al doilea pilot AlphaTauri. Lance Stroll aduce primul monopost Racing Point în top 10 clasându-se pe locul 8. În urma lui, Charles Leclerc pe locul 9 la puțin peste 1,3 secunde de lider. Perez este ultimul pilot în top 10.

Esteban Ocon a fost cel mai rapid pilot Renault în FP2. Francezul a oprit cronometrul la 1m21.697s. Timpul său a fost cu 36 de miimi de secundă mai rapid decât al germanului Vettel de la Ferrari care areușit să termine FP2 pe locul 12.

Giovinazzi și Albonsunt următorii clasați pe locurile 13 respectiv 14. Încă o sesiune ciudată pentru thailandez care a fost cu peste jumătate de secundă mai lent ca Verstappen. Dacă tot comparăm coechipierii, să spunem că între Vettel și Leclerc au fost 230 de miimi de secundă.

Daniel Ricciardo nu reușește să imite performanța din Belgia și se clasează pe locul 15 înaintea danezului Magnussen de la Haas. Raikkonen și Grosjean sunt următorii în clasment cu Latifi și Russel lanternele roșii al sesiunii.

© f1.com