M.P. al Toscanei: Bottas conduce ostilitățile după FP1

M.P. al Toscanei a debutat astazi cu prima sesiune de antrenamente libere. Privliște minunata în jurul circuitului, viraje legendare și monoposturi de F1. Ce să-ți dorești mai mult?

Cum era de așteptat, un Mercedes a ocupat prima poziție în clasamentul sesiunii. Valtteri Bottas a oprit cronometrul la 1m17.879s, departe de cele 74 secunde spunse de simulator, dar este abia vineri.

Max Verstappen se folosește din plin de capacitatea monopostului Red Bull de a crea apăsare aerodinamică și vine la doar 48 de miimi de secundă în urma finlandezului pe un set de pneuri de aceeași compoziție cu a lui Bottas.

Charles Leclerc a adus monopostul Ferrari vopsit în culoarea originală Ferrari (Roșu Burgundy) pe locul 3 la puțin peste 3 zecimi în urma liderului. Nu, Scuderia nu a devenit dintr-o dată competitivă. Italienii nu au adus nimic nou (în afară de un pachet aero specific circuitului). Este mai degrabă o sesiune în care au rulat cu o mapare ușor mai agresivă și cu o cantitate mai mică de benzină în spatele monopostului.

Lewis Hamilton aduce al doilea monopost Mercedes pe locul 4 la jumătate de secundă de Bottas. Câștigătorul din Monza, Gasly a fost al 5-lea cu Esteban Ocon imediat în urma lui. Francezul a reușit să-i ia locul lui Kvyat în ultimele 10 minute ale sesiunii, rusul mulțumindu-se cu locul 7.

Lando Norris a fost cel mai rapid pilot McLaren, britanicul ocupând locul 8 înaintea conaționalului Albon de la Red Bull și a australianului Ricciardo de la Renault. Pentru echipa franceză Mugello nu este un circuit tocmai potrivit. Ei au nevoie fie de circuite de viteză fie de circuite extrem de tehnice, monopostul RS20 descurcându-se onorabil atât pe liniile drepte cât și pe virajele lente.

Kimi a terminat sesiunea pe locul 11, el fiind urmat de Romain Grosjean. Francezul s-a plâns de maparea conservatoare a PU-ului Ferrari în special în primele 2 șicane ale circuitului.

Sebastian Vettel, proaspăt anunțat la Aston martin a fost al 13-lea într-o sesiune în care programul a fost complet opus față de al lui Lelcerc. Rămâne de văzut dacă în sesiunile următoare germanul va putea să se aproapie de top 10 și de Leclerc.

Antonio Giovinazzi a fost al 14-lea înaintea lui Carlos Sainz, al doilea pilot McLaren. Russel a fost al 16-lea pentru Williams, reușind să depășească piloți cu monoposturi mai rapide. Printre ei, Kevin Magnussen (17) și duo-ul Racing Point – Lance Stroll și Sergio Perez (18,19). Ultimul, Nicholas Latifi.

© f1.com