M.P. al Toscanei: La loc comanda! Mercedes în frunte în FP2

A doua sesiune de antrenamente libere din Toscana restabilește ordinea de drept în clasament. Timpii pe tur au scăzut pînă la 1m16s ceea ce înseamnă că sunt șanse în calificări să ne apropiem de cele 74 de secunde văzute în simulator.

Valtteri Bottas continuă forma bună din FP1 stabilind și în această a doua sesiune timpul etalon. Alături de el, campionul mondial en-titre, Lewis Hamilton. Este unul din acele week-end-uri în care Hamilton nu este cel mai rapid încă de la început. Probabil vom vedea un tur de pistă sclipitor în Q3 și odată cu el și pole-position-ul.

Red Bull monopolizează linia a doua cu Max Verstappen înaintea lui Alexander Albon. Olandezul a reușit să încheie FP2 la doar 246 de miimi în urma lui Bottas și la 41 de miimi de Hamilton. Coechipierul său reușește pentru prima oară în acest sezon să vină ”aproape” de Verstappen, timpul lui de locul 4 fiind însă cu 7 zecimi mai lent.

Ricciardo și Ocon aduc Renault pe locurile 5 și 6. Australianul a fost cu o secundă mai lent decât cel mai rapid pilot Mercedes, iar Ocon alte 7 sutimi mai în spate.
Perez, care va părăsi echipa Racing Point la finalul sezonului a fost cel mai rapid pilot al echipei din Silverstone clasându-se pe locul 7. El a fost motivul pentru care cu 17 minute înainte de finalul sesiunii oficialii au fost nevoiți să oprească sesiunea cu steag roșu. Mexicanul iese de la boxe și în primul viraj îl agață pe Kimi (pe tur rapid) lăsând o parte a aripii față pe circuit.

Pierre Gasly aduce din nou un monopost AlphaTauri în top 10. Francezul a fost al 8-lea cel mai rapid pilot la 1,2s de lider.

Kimi este din nou în prima jumătate a clasamentului, finlandezul fiind al 9-lea la finalul sesiunii. În urma lui, cel mai rapid Ferrari, cel al lui Charles Leclerc la 1,4s de Bottas.

Primul în afara top 10, cel de-al doilea pilot al echipei Racing Point, Lance Stroll. În urma lui, cel care de la anul îi va fi coechipier, Sebastian Vettel. Germanul a avut o sesiune mai bună reușind să se apropie la mai puțin de 3 zecimi de Leclerc (98 de miimi). După terminarea sesiunii el s-a oprit pe pistă raportând o problemă la mtotorul Ferrari. Este un PU vechi așadar schimbarea nu va aduce și o penalizare.

Echipa papaya monopolizează linia a 7-a cu Sainz mai rapid decât Norris cu 7 miimi de secundă.

Daniil Kvyat nu reușește să se înțeleagă cu monopostul AT01 la fel de bine ca Gasly, rusul fiind abia al 15-lea în FP2 la jumătate de secundă de coechipierul lui. George Russell urcă până pe locul 16 fiind mai rapid decât Giovinazzi (17) și coechipierul său, Nicholas Latifi clasat al 18-lea.

Ultimii în FP2 au fost piloții Haas F1. Magnussen pe locul 20 iar Romain Grosjean ultimul, pe 20, cu probleme la monopost.

© f1.com