M.P. al Toscanei: Bottas cel mai rapid, Verstappen imediat în urma lui

Mercedes continuă să domine în Mugello. Valtteri Bottas a fost din nou cel mai rapid pilot din garajul săgeților argintii. Finlandezul a stabilit etalonul la 1m16.530s. În urma lui, Max Verstappen reușește să urce până pe 2 la 17 miimi în urma lui Bottas.
Lewis Hamilton a fost al treilea la 66 miimi în urma olandezului și la 83 de miimi de Bottas.

Stroll cu upgrade-uri la capota motorului și la bargeboards a fost al 4-la în FP3 iar Gasly aduce monopostul AlphaTauri pe locul 5 la aproape 2 zecimi de Bottas. Perez e și el în top 10 la puțin peste 2 zecimi în urma coechipierului cu Charles Leclers al 7-lea în monopostul Ferrari cu numărul 16. Întârzierea monegascului față de Bottas: 0.958s.

Alexander Albon urcă pe 8 în ultimele secunde ale sesiunii la 1.008s de lider. Kvyat a fost al 9-lea în cel de-al doilea monopost AlphaTauri iar Romain Grosjean, ultimul în top 10.

Esteban Ocon de la Renault a fost primul sub linie, francezul fiind urmat de Carlos Sainz de la Mclaren, spaniolul fiind cu 1,2s sub timpul lui Bottas. Perechea Giovinazzi-Raikkonen ocupă locurile 13 și 14 cu Kevin Magnussen imediat în urma lor.

Latifi încheie ultima sesiune de antrenamente libere pe locul 16 la 1,5s de lider. Canadianul a fost urmat de Ricciardo în cel de-al doilea monopost Renault și Sebastian Vettel de la Ferrari.

Lando Norris a fost al 19-lea într-o sesiune în care britanicul a încercat un alt setup. George Russell a fost ultimul. El nu a reușit niciun tur cronometrat sistemul BBW (brake by wire cedând pe primul tur de încăzire).

© f1.com