M.P. Eifel: Bottas îi fură pole-ul lui Hamilton

După prima ieșire în Q1, Max Verstappen conducea ostilitățile. Bottas și Hamilton în urma lui la mai puțin de o zecime cu Albon pe locul 4 la jumătate de secundă de lider. Leclerc reușea din nou să depășească condiția monopostului fiind al 5-lea cu Perez, Ocon, Norris, Sainz și Ricciardo pe ultimele locuri.

Cu 4 minute înainte de finalul sesiunii toate monoposturile au ieșit pe pistă pentru cel de-al doilea run.

Valteri Bottas a reușit să se impună în Q1 și să-și asigure plecarea de pe prima poziție a grilei de start pentru mâine. Finlandezul a reușit un timp de 1m25.269s. Recorduri pe toate cele 3 sectoare în Q3.

Lewis Hamilton a fost al doilea la 256 de miimi de Bottas. Britanicul a fost cel mai rapid în ultimul sector al traseului dar din păcate pentru el a pierdut timp în fața lui Bottas atât în S1 cât și în S2.

Verstappen a tras cât de tare a putut dar mai sus de locul 3 nu a putut urca. 293 de miimi de secundă este întârzierea față de Bottas.

O perofrmanță din nou admirabilă pentru Leclerc care a reușit să aducă monopostul Ferrari pe locul 4. Monegascul a fost cu puțin peste 7 zecimi mai lent decât cel mai rapid monopost Mercedes.

Alexander Albon va pleca al 5-lea. Britanicul va fi urmat pe grilă de perechea de la Renault Ricciardo – Ocon. Între cei doi coechipieri doar 19 miimi de secundă.

Lando Norris s-a clasat al 8-lea înaintea lui Sergio Perez cu spaniolul Sainz pe ultimul loc în Q1. Norris, Perez și Sainz au fost singurii piloți cu deficit mai mare de o secundă față de Bottas în calificări.

Sebastian Vettel a fost din nou eliminat în Q2. Germanul a ratat intrarea în Q1 pentru 2 zecimi de secundă. Față de Lecerc, în Q2, 0.6 secunde diferență. Avantajul locului 11 – alegerea pneului de start – s-ar putea să nu se materializeze dacă mâine va ploua.

Pierre Gasly va porni de pe locul 12, după ce în FP3 părea că are un monopost suficient de bun să se bată pentru accederea în Q1. Nu a fost să fie.

Daniil Kvyat a fost al 13-lea pentru AlphaTauri. Un singur tur de luat în considerare pentru rus, prima ieșire în Q2 fiind făcută cu pneuri uzate.

Antonio Giovinazzi a reușit suprinzător să intre în Q2. Italianul va porni mâine de pe pozița a 14-a, o clasare foarte bună pentru un monopost Alfa Romeo.

Danezul Magnussen, reușit și el să treacă de primul hop, Q3, a obținut un timp cu 1,7s mai slab decât al lui Hamilton. Doar locul 15.

Primul eliminat în Q3 a fost Romain Grosjean. Francezului i-a fost șters ultimul și cel mai rapid tur din cauza depășirii limitelor circuitului în virajul 4 și astfel, Grosejan s-a văzut eliminat.

Perechea de la Williams ocupă locurile 16 și 17 cu George Russell înaintea coechipierului Latifi.

Kimi Raikkonen a fost al 19-lea în cel de-al doilea monopost Alfa Romeo.

Ultimul în Calificări a fost Nico Hulkenberg. Germanul, chemat în ultimul moment în locul lui Stroll nu a reușit să se reacomodeze cu monopoostul în timp util iar asta s-a văzut în timpul său de calificare.