M.P. Eifel: Mercedes cele mai rapid în prima sesiune veritabilă în Germania

Dupa o prima zi de concurs in Germania în care piloții au fost forțați să rămână în garaj din cauza condițiilor meteo, FP3 a fost prima sesiune în care monoposturile hibride au luat cu asalt traeul german.

Cel mai rapid monopost pe Nurburgring în FP3 a fost cel al lui Valtteri Bottas. Finlandezul a oprit cronometrul la 1m26.225s. Mercedes-ul W11 nu a părut în largul lui, cel mai probabil din cauza temperaturilor scăzute la nivelul asfaltului.

Lewis Hamilton a urcat pe locul 2 în ultimul minut al sesiunii, când a reușit să încheie un tur de pistă fără trafic sau fără să taie șicana de la sfârșitul traseului.

Charles Leclerc a fost al treilea. Monegascul a reușit să urce pe podiumul sesiunii în ultimele 2 minute, monopostul Ferrari părând a se descurca ceva mai bine în aceste condiții de Max Verstappen a fost al treilea, la puțin pste 6 zecimi de finlandez. Olandezul a condus bună parte sesiunea însă aderența scăzută pe puntea față l-a obligat să se mulțumească cu locul 4.

Sebastian Vettel aduce al doilea Ferrari pe locul 5 la aproape 4 zecimi în urma coechipierului său. A fost probabil cea mai bună sesiune de antrenamente libere a germanului în acest sezon.

Lando Norris a fost al 5-lea pentru McLaren, în urma lui clasându-se Sergio Perez de la Racing Point în singurul monopost roz văzut azi pe circuit.

Daniel Ricciardo aduce cel mai rapid Renault pe locul 8, Alexander Albon ținându-i companie pe locul 9. Britanicul a fost mai toată sesiunea în față alături de Max Verstappen, dar odată ce piloții au început simulările de calificare și pista a evoluat semnificativ pilotul celor de la Red Bull nu a mai putut ține pasul.

Pierre Gasly a fost ultimul în top 10 în FP3. Francezul a fost urmat de conaționalul Ocon și de coechipierul Daniil Kvyat în cel de-al doilea monopost AlphaTauri.

Carlos Sainz nu a avut o sesiune chiar pe placul lui, spaniolul fiind al 13-lea la sfâșitul FP3. Cel mai experimentat pilot de pe grilă, Kimi Raikkonen a fost al 14-lea, în urma lui clasându-se Romain Grosjean și Kevin Magnussen de la Haas F1.

George Russel reușește să urce până pe locul 17, înaintea lui Giovinazzi și a coechipierului Latifi.

Ultimul în FP3 a fost Lance Stroll. Canadianul, deși trecut în clasament nu a ieșit pe pistă, Racing Point declarând că pilotul lor nu se simte bine și va rata sesiunea. Rămâne de văzut dacă el va putea lua parte în sesiunea de calificări, în caz contrar Racing Point va rămâne cu un singur monopost pe grilă sau vor apela din nou la serviciile lui Nico Hulkenberg.

Concluzia: monoposturile Mercedes sunt rapde, dar ușor instabile pe frânarea dinaintea șicanei de la finalul traseului. Asta poate deschide o serie de ocazii pentru Red Bull, și de ce nu, pentru Ferrari. Asta dacă nu plouă…

© F1.com