M.P. al Portugaliei: Bottas se impune și în FP2

Pentru a doua sesiune de antrenamente libere Pirelli a adus un set de pneuri prototip pentru fiecare monopost ]n parte. Din câte am putut sa-mi dau seama este vorba de pneul C1 pentru 2021. Spun asta pentru ca majoritatea piloților s-au plâns de lipsa aderenței și de faptul că pneul intră foarte greu în fereastra termică optimă.

Cu toate astea, testul a fost obligatoriu pentru toată lumea, deși unele echipe împreună cu piloții lor au găsit o metodă de a le schimba mai repde decât a cerut Pirelli.

Valtteri Bottas rămâne cel mai rapid pilot în Portugalia până acum. De data asta, ștacheta coboară până la 1m17.940s, perfomanță stabilită grație pneurilor C3, cele mai moi aduse aici de Pirelli.

Max Verstappen începe să se apropie de Mercedes stabilind cea de-a doua performanță a sesiunii. Olandezul a fost cu aproape 6 zecimi mai lent decât Bottas, dar, nota bene, el a folosit pneurile C2, mmai dureși mai puțin aderente decât cele ale finlandezului. Verstappen a provocat cel de-al doilea steag roșu al sesiunii când l-a acroșat pe Lance Stroll în primul viraj cu 20 de minute înainte de finalul sesiunii.

Lando Norris încață pneurile C3 și stabilește a treia performanță a sesiunii în ultimul minut de concurs. Charles Leclerc urcă de data asta până pe locul 4 fiind cu 95 de miimi mai lent ca britanicul de la McLaren. 

Carlos Sainz urcă pe 5 în ultimele secunde ale sesiunii, asemeni lui Norris. Întârzierea față de Bottas fiind de puțin peste 1,1 secunde. Noile upgrade-uri par să îl ajute și pe Sebastian Vettel, germanul ocupând locul 6 la puțin peste 1.2 secunde de Bottas și aproape 4 zecimi de coechipierul lui.

Pierre Gasly aduce primul monopost Toro Rosso pe locul 7 însă sesiunea francezului se oprește brusc după ce monopostul său s-a oprit cu 45 de minute înainte de final și a luat foc. Performanța lui este stabilită cu pneurile Soft.

Lewis Hamilton urcă până pe 8 după steagul roșu, britanicul neffind mulțumit de prestația monopostului pe pneurile C3. Esteban Ocon încheie FP2 pe locul 9 cu Alexander Albon al 10-lea în cel de-al doilea monopost Red Bull. În urma lui, George Russell. Performanța brotanicului nu este însă reală, el fiind printre primii care au încălțat pneurile C3, înainte de cele două steaguri roșii. Sergio Perez, a fost al 12-lea, cu Daniel Ricciardo pe locul 13 în cel de-al doilea monopost Renault. 

Nicholas Latifi a fost al 14-lea, în urma lui clasându-se Raikkonen, Magnussen, Kvyat, Grosjean, Stroll și Giovinazzi. Canadianul de la Racing Point nu a apucat să stabilească un timp competitiv cu pneurile C3 fiind acroșat de Verstappen. Stewarzii au deschis o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat.

© f1.com