M.P. al Portugaliei: Mercedes se impune și în FP3 și devin favoriți pentru Calificări

Valtteri Bottas a fost cel mai rapid pilot și în cea de-a treia și ultima sesiune de antrenamente libere. Majoritatea echipelor au optat pentru un program mixt cu jumătate de sesiune rezervată simulărilor de calificare întrerupte ieri de cele două steaguri roșii generate de Gasly și Verstappen.

Așadar, finlandezul de la Mercedes a fost din nou cel mai rapid pilot al sesiunii, dar Lewis Hamilton s-a apropiat la mai puțin de 3 sutimi de secundă. Munca depusă ieri în simulator de Esteban Guttierrez i-a permis britanicului să reducă deficitul față de coechipierul lui.

Max Verstappen a fost din nou al treilea. De data asta la mai puțin de 2 zecimi de lider. Urmărind imaginile onboard, monopostul Red Bull pare cel mai bine echilibrat și cel mai stabil pe virajele lente. Singurul punct slab este pe liniile drepte.

Pierre Gasly a beneficit de un nou șasiu după ce ieri incendiul care i-a întrerupt FP2 a produs destule stricăciuni monopostului AlphaTauri. Francezului i s-a schimbat și PU-ul cu unul mai vechi și ca atare nu va primi nicio penalizare.

Alexander Albon încheie FP3 pe locul 5 la puțin peste 3 zecimi de Verstappen și la aproape jumătate de secundă de lider. În urma lui este Charles Leclerc. Monopostul Ferrari cu numărul 16 a părut mult ameliorat față de GP-urile anterioare, dar tendința subviratoare încă există.

Carlos Sainz a fost al 7-lea, urmat de mexicanul Perez de la Racing Point. Lando Norris și Esteban Ocon (căruia echipa au reușit să-i repare monopostul după problemele hidraulice întâmpinate ieri) încheie top 10. Francezul a fost primul pilot cu o întârziere mai mare de o secundă față de Bottas.

Sebastian Vettel pare abonat la locul 11. Un monopost Ferrari vizibil mai nervos decât al coechipierului l-au împiedicat pe german să poată urca mai sus în clasament.

Daniil Kvuat a fost al 12-lea, rusul fiind urmat de Kimi Raikkonen și Daniel Ricciardo. Australianul nu a reușit un tur rapid cu pneurile soft din cauza unei probleme la DRS care l-a ținut mai mult timp în garaj. După ce mecanicii au reușit rezolvarea problemei, sesiunea a fost întreruptă definitiv din cauza unui grilaj desprins de la sisteemul de derenaj al circuitului.

George Russell a fost al 15-lea, reușind să depășească monoposturi mai rapide decât ale sale. Stroll a fost al 16-lea. Canadianul a fost mai rapid decât Giovinazzi, Magnussen, Latifi și Griosjean, care a încheiat clasamentul sesiunii.

Mercedes AMG pleacă cu prima șansă în calificări. Bottas pare ceva mai confortabil în monopostul W11 față de Hamilton care a și făcut o excursie în afara circuitului în FP3. De urmărit Red Bull. S-ar putea ca dacă Verstappen prinde un tur liber să producă supriza în calificări.

© f1.com