M.P. al Emilia Romagna – Hamilton înaintea lui Verstappen înainte de calificări

Lewis Hamilton pare hotărât să-și treacă în palmares un nou circuit pe care a câștigat. A început cu dreptul în singra sesiune de antrenamente libere disputată la Imola.

Britanicul a fost cel mai rapid, el fiind singurul pilot care a scăzut sub bariera celor 75 de secunde pe tur, timpul oficial înregistrat fiind 1m14.726s.

Max Verstappen a fost cel mai rapid pilot al sesiunii folosind pneurile de compozție medie, dar în momentul în care Mercedes a trecut pe pneurile Soft, Verstappen a trebuit să se mulțumească cu pozția a 2-a, la aproape 3 zecimi de Hamilton.

Bottas a fost al treilea la aproape 5 zecimi de lider, pe aceeași compozție de pneu. Pierre Gasly urcă pe locul 4 cu 3 minute înainte de finalul sesiunii, AlphaTauri lăsând la urmă simulările de calificare.

Charles Leclerc urcă și el în ultimele secunde ale sesiunii pe locul 5 la aproape o secundă de lider.

Perechea de la Renault, Ricciardo-Ocon ocupă locurile 5 și 6, ei fiind primii piloți cu întârziere mai mare de o secundă față de Hamilton.

Al doilea pilot de la AlphaTauri, Daniil Kvyat a fost al 8-lea cu 2 sutimi mai lent decât monopostul Renault al lui Esteban Ocon.

Alexander Albon a fost al 9-lea într-o sesiune care le demonstrează din nou șefilor de la Red Bull că pentru sezonul viitor ar trebui să se gândească la un alt pilot. Britanicul a fost cu o secundă mai lent decât Verstappen.

Lance Stroll și Sergio Perez ocupă locurile 10 și 11, ambii în aceeași zecime. Sebastian Vettel aduce al doilea Ferrari pe locul 12 la proape o secundă și jumătate de lider, folosind aceeași compoziție de pneu.

Romain Grosjean a fost al 12-lea la puțin peste 1.8s față de Hamilton, el pilotând al treilea cel mai rapid monopost motorizat de Ferrari.

Carlos Sainz reușit să fie mai rapid decât Lando Norris cu aproape o zecime, monoposturile McLaren fiind despărțite de antonio Giovinazzi urcat pe locul 15 spre sfârșitul sesiunii.

Kimi profită de o pistă în evoluție și urcă pe 17 cu 5 minute înainte de finalul sesiunii. După el, George Russel, Kevin Magnussen și Nicholas Latifi.

Urmează calificările. Va reuși Verstappen să se impună, sau Mercedes va domina autoritar sesiunea?