M.P. al Turciei: Red Bull se simte bine în Istanbul

Max Verstappen consolidează poziția de lider a celor de la Red Bull reușind să se impună și în cea de-a doua sesiune de antrenamente libere. Temperaturi ceva mai ridicate decât de dimineață însă pista este departe de ceea ce le place piloților. Încă 90 de minute de acțiune și la sfârșitul zilei asfaltul era, după spusele unor piloți, la 70% din ceea ce trebuie să fie.

Revenind, Verstappen a oprit cronometrul la 1m28.330s fiind cu aproape 7 secunde mai rapid decât în FP1.

Charles Leclerc se apropie de rRed Bull și aduce modelul SF1000 la doar 4 zecimi de secundă distanță în timp, suficient pentru locul 2 al sesiunii.

Mercedes are de lucru, monoposturile negre arătând un comportament instabil pe frânare, subvirator pe intrarea în viraje și imediat supravirator la ieșire. Asta înseamnă, tradus în timp, un deficit de aproape 6 zecimi pentru Bottas pe locul 3 și aproape 9 zecimi pentru Hamilton pe locul 4. Britanicul s-a plâns de aderența scăzută atât pe pneurile Hard cât și Medium.

Alexander Albon a condus o bună bucată de vreme ostilitățile fiind cel mai rapid pilot al sesiunii până în momentul în care s-a trecut la simulările de calificare. Încet-încet, britanicul a căzut până pe locul 5 la o secundă de coechipierul Verstappen.

AlphaTauri are un pachet de upgrade-uri frumușele, care include o podea nouă și un set de bargeboard-uri ușor modificate. Asta înseamnă un plus de performanță. Kvyat și Gasly ocupă locurile 6 și 7.

Sebastian Vettel a fost al 8-lea la aproape 1,7s de lider și la 1.3 de coechipierul Leclerc. Imediat după el, viitorul coechipier de la Aston Martin, Lance Stroll.

Ultimul în top 10 în FP2 a fost Lando Norris mai lent cu 2,5s față de Verstappen.

Sergio Perez deschide a doua jumătate a plutonului, el fiind urmat de Esteban Ocon de la Renault la 3 secunde de lider și de Antonio Giovinazzi de la Alfa Romeo.

Carlos Sainz a avut o sesiune destul de plină , el ratând jumătate din FP1 drept pentru care cele 90 de minute ale sesiunii a doua au fost destul de comprimate. Spaniolul a încheiat al 14-lea înaintea lui Raikkonen și George Russell care s-a înțeles ceva mai bine cu monopostul.

Romain Grosjean și Kevin Magnussen au ocupat locurile 18 și 19, iar ultimul în FP2 a fost Nicholas Latifi.

O sesiune care nu ne-a lămurit pe deplin despre cum stau lucrurile. Interesant va fi de văzut cum se situează Mercedes față de Red Bull mâine după FP3. Pentru că atunci ne vom da seama la ce să ne așteptăm de la sesiune de calificări.

© f1.com