M.P. al Turciei: Ploaia încurcă socotelile în FP3

După ce în ziua de ieri majoritatea echipelor au criticat decizia promotorului turc de a reasfalta circuitul atât de aproape de week-end-ul de cursă, aseară oficialii au lăsat circuitul deschis pentru doritori să vină și să-l parcurgă cu mașinile proprii în speranța că trasa ideală se va satura cu un strat de cauciuc care să îmbunătățească aderența monoposturilor de F1. Numai că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg iar în această dimineață cerul s-a deschis și ploaia și-a făct apariția ștergând și bruma de cauciuc pe care monoposturile au depus-o ieri pe circuit.

În aceste condiții, aderența și așa precară a devenit aproape zero, iar a treia sesiune de antrenamente libere a fost una pe care piloții au folosit-o să-și pună la punct stilul de pilotaj pe un circuit ud în eventualitatea destul de ridicată în care vremea se va menține ploioasă și în sesiunea de calificări.

Majoritatea piloților au ieșit pe pistă pentru cel puțin un tur, iar 17 dintre ei au și pus un tur pe tabelă. Max Verstappen a fost cel mai rapid, olandezul fiind urmat în clasament de Charles Leclerc și Alexander Albon. De spus că timpii cei mai rapizi au fost stabiliți la începutul sesiunii când aversele erau mai ușoare.

Esteban Ocon, Lando Norris și Sebastian Vettel au fost următorii în clasament, germanul fiin pilotul cu cele mai multe tururi parcurse în FP3. Perez, Bottas, Magnussen și Stroll încheie top 10.

În a doua jumătate a clasamentului îi găsim pe Ricciardo, Sainz, Giovinazzi (singurul care a reușit să-și avarieze monopostul în urma unui tete-a-queue la ieșirea din T2), Gasly, Grosjean, Raikkonen, Kvyat, Russell, Latifi și Hamilton care a parcurs doar 3 tururi în cele 60 de minute ale sesiunii.

Așadar nimic reprezentativ în FP3. Să sperăm că oficialii nu vor amâna calificările din cauza vremii, sesiunea putând fi un adevărat test pentru cei mai buni piloți din lume.

© f1.com