M.P. al Bahrainului: Verstappen se apropie de Mercedes

Și în cea de-a doua sesiune de antrenamente libere Merecdes continuă să aibă cel mai rapid monopost. Lewis Hamilton a fost din nou primul, oprind cronometrul la 1m28.971s. De data asta, alături de el pe grila virtuală se află Max Verstappen. Olandezul a fost cu 347 de miimi mai lent. În aceeași zecime cu el îl găsim pe locul 3 pe Valtteri Bottas.

Sergio Perez demonstrează că monopostul Racing Point se simte bine în deșert reușind să vină din nou în top 5, mexicanul Perez fiind al patrulea cel mai rapid pilot în FP2. În aceeași zecime cu el, apare și Daniel Ricciardo pe locul 5 la 491 de miimi în urma lui Hamilton.

Pierre Gasly a fost al 6-lea în sesiune la puțin sub 6 zecimi întârziere de Hamilton. Lando Norris a fost de data asta mai rapid decât Carlos Sainz, britanicul urcând până pe locul 7. La 3 sutimi în spatele său, cel de-al doilea pilot Racing Point, Lance Stroll.

Ultimii în top 10 au fost Daniil Kvyat în cel de-al doilea monopost AlphaTauri și Alexander Albon de la Red Bull. Pilotul britanico-tailandez a produs un steag rosu cu 30 de minute înainte de finalul sesiunii când la ieșirea din ultimul viraj iese larg, ajunge pe porțiunea acoperită cu beton, pierde areneța și percutează violent zidul de protecție.

Esteban Ocon a fost primul pilot în afara top 10, el fiind urmat de Sebastian Vettel de la Ferrari la puțin peste 1,1s în urma lui Hamilton. Sainz, pilotul care îl va înlocui la anul la Ferrari a fost al 13-lea cu Charles Leclerc, viitorul său coechipier pe locul imediat următor.

Primul monopost Alfa Romeo își face apriția pe locul 15, Antonio Giovinazzi fiind mai rapid decât Kevin Magnussen de la Haas și Raikkonen clasat al 17-lea. Nicholas Latifi încheie FP2 pe locul 18, înaintea lui Romain Grosjean și George Russell.

© f1.com