M.P. al Bahrainului: Hamilton curecerește un nou pole position

Hamilton a plecat primul la ultimul run din Q3 iar la sfârșitul turului a oprit cronometrul la 1m27.264s stabilind un nou record al circuitului din Bahrain. Al doilea pe grila de start de mâine va porni coechipierul Valtteri Bottas. Finlandezul nu s-a putut apropia la mai puțin de 289 de miimi de secundă de proaspătul campion mondaial, dar a reușit să-l împiedice pe Max Verstappen să plece de pe prima linie. Verstappen a fost al 3-lea la 4 zecimi de lider, iar Albon, alte 6 zecimi mai în spate pe locul 4.

Sergio Perez deschide linia a treia iar alături de el, de pe poziția a 6-a va porni Daniel Ricciardo de la Renault. Coechipierul acestuia, Esteban Ocon a fost cu 2 miimi mai lent și va porni al 7-lea, înaintea lui Pierre Gasly de la AlhpaTauri.

Singurul reprezentant McLaren rămas în calificări, Lando Norris nu a putut urca mai sus de locul 9. În urma lui, cel de-al doilea pilot AlphaTauri, Daniil Kvyat. El a fost cel mai lent în Q3 și ca atare va pleca de pe locul 10 mâine.

Piloții de la ferrari au fost primii eliminați în Q2. Sebastian Vettel a fost mai rapid decât Charles Leclerc cu 16 miimi și la 141 de miimi de locul 10 și implicit de accederea în Q3. Ambii for porni mâine în cursă cu pneurile Medium. Lipsa aderenței pe puntea față și-a spus cuvântul în cazul amândurora.

Lance Stroll nu a putut profita de pachetul tehnic pus la dispoziție de Racing Point și a a fost doar al 13-lea.

Intrat în Q2 de pe locul 14, George Russell se ridică la înălțimea renumelui de ”Mr. Saturday”. Aventura lui se încheie însă în Q2 acolo unde monopostul Williams nu i-a permis să urce mai sus de locul 14, același loc ocupat și în Q1.

Carlos Sainz are parte de o defecțiune la intrarea în primul viraj. Monopostul McLaren blochează roțile spate și rămâne blocat la capătul liniei drepte chiar la începutul Q2. Toți cei care începuseră turul lansat au fost nevoiți să se retragă la boxe. Spaniolul va porni în cursa de mâine de pe locul 15.

Antonio Giovinazzi este primul pilot Alfa Romeo eliminat în Q1, între el și cel mai rapid din Q1 fiind doar 1,1s. Kimi îi ține companie pe locul 17 în cel de-al doilea monopost Alfa Romeo, el fiind cu peste 3 zecimi mai lent decât coechipierul său. Finlandezul a avut probleme în virajul 10 acolo unde mai de fiecare dată monopostul Alfa Romeo a blocat roata de la interiorul virajului, compromițându-i ieșirea pe cea de-a doua linie DRS.

Și Haas F1 și-a văzut ambele monoposturi eliminate încă din Q1, Kevin Magnussen plecând mâine de pe locul 18, iar coechipierul Grosjean pe locul imediat următor. Un sezon de uitat pentru echipa lui Gene Haas.

Nicholas Latifi a fost ultimul în Q1, George Russel îmbunatațindu-și recordul de surclasări a coechipierului în ședința de calificări.