M.P. al Bahrainului: Red Bull se ia la trântă cu Mercedes

Max Verstappen a demonstrat că monopostul Red Bull se ridică la înălțimea săgeților argintii stabilind cea mai bună performanță în cea de-a treia sesiune de antrenamente libere. Olandezul a fost singurul pilot care a scăzut sub bariera de 1m28.5s (1m28.355s).

Hamilton a fost al doilea cu peste un sfert de secundă mai lent, iar în urma lui, la o zecime, coechipierul Valtteri Bottas.

Alexander Albon a primit un șasiu nou după ce ieri în FP2 monopostul Red Bull cu numărul 23 a fost distrus aproape în totalitate și a urcat până pe locul 4 la peste 6 zecimi de coechipierul Verstappen. La jumătate de secundă în spatele lui a încheiat sesiunea Carlos Sainz de la McLaren pe locul 5, cu Pierre Gasly și Lando Norris foarte aproape de el pe locurile 6 și 7. Daniil Kvyat și perechea Stroll – Perez de la Racing Point încheie top 10 în FP3.

Piloții Renault, Esteban Ocon și Daniel Ricciardo au încheiat a treia sesiune de antrenamente libere pe locurile 11, respectiv 12. Sebastian Vettel de la Ferrari a fost al 13-lea, din nou mai rapid decât coechipierul Leclerc, o situație destul de rară în 2020. Antonio Giovinazzi a fost al 14-lea pentru Alfa Romeo înaintea celui de-al doilea pilot Ferrari.

George Russel a fost al 16-lea pentru Williams. Haas F1 se chinuie în partea de jos a clasamentului, Romain Grosjean fiind al 17-lea în FP3 iar Kevin Magnussen al 18-lea. Kimi Raikkonen și Nicholas Latifi încheie clasamentul sesiunii. Un FP3 cu temperaturi la nivelul solului ceva mai ridicate decât vor fi în calificări. Asfaltul foarte abraziv va impune două opriri în cursă, iar pentru calificări va fiinteresant de văzut cine va opta pentru pneurile Medium în Q2.