M.P. al Abu Dhabi: Mercedes domină FP2

Mercedes nu se dezminte și se impune autoritar în cea de-a doua sesiune de antrenamente libere. Valtteri Bottas a fost cel mai rapid pilot, finlandezul fiind urmat de Lewis Hamilton la 2 zecimi de secundă.

Sesiunea a început cu toate monoposturile ieșind pe pistă încălțate cu pneurile C4 ce vor fi folosite la anul. Pirelli le-a cerut echipelor să efectueze un minim de 8 tururi cronometrate cu fiecare monopost în parte pentru a testa pneurile. Zis și făcut. Prima jumătate de oră a fost rezervată pentru acest test.

Max Verstappen și Alexander Albon au ocupat locurile 3 și 4 la sfârșitul celor 90 de minute, întârzierea monoposturilor Red Bull fiind de 7 zecimi, respectiv 9 zecimi față de cel mai rapid monopost Mercedes.

Lando Norris a fost al 5-lea pentru McLaren, britanicul fiind urmat de francezul Ocon de la Renault și Sergio Perez de la Racing Point. Între Ocon și Perez, diferența minimă. Doar o miime de secundă.

Charles Leclerc a adus primul monopost Ferrari pe locul 8 la 1,2s de lider, iar Ricciardo și Stroll completează top 10 în FP2.

Parcursul bun din FP1 nu s-a repetat și în cea de a doua sesiune de antrenamente libere pentru Daniil Kvyat, rusul clasându-se al 11-lea. La 2 sutimi în urma lui il găsim pe Carlos Sainz în cel de-al doilea monopost McLaren și pe Pierre Gasly în cel de-al doilea prototip AlphaTauri.

Kimi Raikkonen a fost al 14-lea pentru Alfa Romeo. O sesiune destul de bună pentru el din punct de vedere al timpului de pe tabelă, însă monopostul C39 s-a oprit cu 10 minute înainte de finalul sesiunii într-o vâlvătaie de foc pornită cel mai probabil de la cutia de viteze.

Sebastian Vettel nu urcă mai sus de locul 15 în cel de-al doilea monopost Ferrari. Kevin Magnussen a fost al 16-lea cu Antonio Giovinazzi pe locul imediat următor.

Înainte ca monopostul Alfa Romeo al lui Kimi să i-a foc, George Russell a păit același lucru cu monopostul său Williams. Până atunci britanicul era pe locul 18. Fittipaldi de la Haas a fost al 19-lea cu Nicholas Latifi ultimul în FP2.

© f1.com