M.P. al Abu Dhabi: Verstappen cel mai rapid înainte de calificări

Max Verstappen a fost cel mai rapid pilot cu 3 ore înainte de ședința de calificări. Olandezul a oprit cronometrul la 1m36.251s reușind să-și devanseze coechipierul (al doilea în clsamentul seziunii) cu o jumătate de secundă.

Locurile 3 și 4 au revenit piloților Renault care demonstrează că monopostul RS20 se simte bine atunci când pista este destul de fierbine. Din păcate pentru ei temperaturile vor mai scădea în sesiunea de calificări, așadar o clasare asemănătoare ar fi excepțională.

Lando Norris a fost al 5-lea, britanicul fiind cu 7 zecimi mai lent ca Verstappen.

Liderul clasamentului general a încheiat FP3 abia al 6-lea, însă monoposturile Mercedes vor crește ritmul și evident performanțele se vor îmbunătăți considerabil.

Lance Stroll aduce monopostul Racing Point pe locul 7, la 15 miimi în urma lui Hamilton, iar Carlos Sainz aliniază al doilea monopost McLaren pe locul 8. Valtteri Bottas încheie ultima sesiune de antrenamente libere a sezonului pe locul 9 cu Sergio Perez ultimul în top 10.

La fel ca și în FP2, rusul Daniil Kvyat ocupă poziția a 11-a cu Leclerc pe locul imediat următor în cel mai rapid monopost Ferrari. Pierre Gasly a fost al 13-lea iar Sebastian Vettel al 14-lea la 4 zecimi de coechipierul său.

George Russell a avut o sesiune bună fiind al 15-lea. Monopostul Williams a fost mai rapid ca cele două Alfa Romeo pilotate de Antonio Giovinazzi și Kimi Raikkonen. Cel mai rapid monopost Haas a încheiat FP3 pe locul 18 (Magnussen), Nicholas Latifi ocupă locul 19, iar Pietro Fittipaldi închide plutonul de pe poziția a 20-a.

© f1.com