Mercedes a prezentat noul monopost W12

Mercedes a făcut publice primele imagini cu monopostul din 2021, marți dimineață, chiar la scurt timp înainte de prezentarea online de la ora 13, prezentare la care au luat parte și cei doi piloți ai echipei germane.

Surprinzător sau nu, Mercedes a optat pentru păstrarea culorii negre, continuând astfel susținerea mișcării anti-rasism pornită la startul sezonului trecut. O diferență sesizabilă, comparativ cu modelul din sezonul precedent, e reprezentată de înlocuirea acelui design cu stele care înconjura partea din spate a monopostului. Acum prevalează logo-ul AMG pe fundalul unui gri deschis.

După cum știm, tuturor echipelor li s-a permis utilizarea a doar două jetoane în scopul aducerii unor modificări substanțiale monoposturilor din 2021, ceea ce înseamnă că nu ne putem aștepta la diferente uriașe dintre acest Mercedes W12 și versiunea anterioară

De asemenea, încă de la finele sezonului 2020, campioana en-titre a anunțat că INEOS a devenit acționar, cumpărând o treime din acțiuni, fiind la același nivel cu Toto Wolff din acest puncte de vedere.

Deși nu există surprize în ceea ce privește perechea de piloți, Mercedes a confirmat abia la începutul lunii februarie noul contract cu septuplul campion mondial, Lewis Hamilton. Această prelungire s-a făcut doar pentru încă un an, ceea ce a dus la apariția anumitor semne de întrebare în privința viitorului în F1 al celui mai titrat pilot.

Prima apariție a Mercedes W12 pe circuit va avea loc în weekend-ul 12-14 martie, odată cu startul testelor din presezon, găzduite de circuitul din Bahrein. Tot acolo ne vom lămuri dacă micile probleme legate de noul motor anunțate în februarie de echipa germană, au fost sau nu serioase.