Ferrari susţine desfăşurarea curselor de sprint

Mattia Binotto este optimist în ceea ce privește finalizarea discuțiilor legate de cursa de sprint, având încredere că o astfel de schimbare poate fi benefică.

Cu toții am auzit de o posibilă introducere a curselor sprint în formula 1, dar cum ar arăta această propunere transpusă în practică chiar pentru sezonul 2021?

Să menționăm pentru început că sunt luate în calcul trei Grand Prix-uri unde o cursă de sprint ar putea fi “testată”: Canada, Italia și Brazilia.

Cursa de sprint ar urmă să aibă loc în ziua de sâmbătă a weekend-ului de cursă, ea stabilind grila de start pentru cursa de duminică. Astfel, calificările vor fi mutate vineri, transformând substanțial desfășurarea obișnuită a unui Grand Prix. Există totuși multe semne de întrebare până la concretizarea propunerii, majoritatea fiind legate de statutul curselor de sprint și de contractele piloților.

Mattia Binotto a susținut în numeroase rânduri că echipa italiană este foarte preocupată de aceste discuții și consideră că orice schimbare este binevenită, atât timp cât contribuie la creșterea impredictibilității și a spectacolului.

În rândul piloților părerile au fost împărțite, însă cei mai mulți dintre ei sunt de acord cu propunerea, susținând că trebuie măcar încercată. Printre cei care susțin planul se numără și piloții Scuderiei, însă ambii consideră că o schimbare de acest fel poate fi riscantă în cazul în care cursa de duminică se va devaloriza.