Ferrari și-a prezentat monopostul pentru 2021

După ce la finalul lunii februarie Ferrari a venit cu un video de prezentare al echipei, în această după-amiază și-a prezentat și monopostul din acest an, cu doar două zile înainte de testele din presezon desfășurate la Bahrain.

Spre deosebire de prezentarea din 2020, anul acesta dezvăluirea noului monopost s-a rezumat la un scurt videoclip pe site-ul oficial al echipei, fără a avea o ceremonie de prezentare grandioasă, așa cum ne obișnuise echipa din Maranello în anii trecuți.

© Scuderia Ferrari Press Office

SF21 păstrează tradiționalul roșu, acesta venind în două nuanțe: clasicul roșu deschis și roșul de Burgundia folosit și la cursa de la Mugello din 2020, acolo unde Scuderia a sărbătorit cel de al 1000-lea Grand Prix în formula 1. Cel mai surprinzător aspect în ceea ce privește coloritului noului SF21 este reprezentat de verdele deschis folosit pentru design-ul sponsorului Mission Winnow.

Pentru Scuderia Ferrari urmează o zi de filmare în care își vor scoate pentru prima dată pe circuit noul monopost, chiar cu o zi înainte de începutul testelor oficiale ale presezonului 2021.

Mattia Binotto s-a declarat a fi foarte mulțumit de eforturile întregii echipe și susține că principalele probleme ale echipei italiene din 2020 au fost rezolvate și speră ca SF21 să fie competitiv. Dacă într-adevăr acele probleme legate de drag și de PU s-au rezolvat sau nu, rămâne să ne lămurim în prima cursă din 2021, Marele Premiu al Bahrain-ului, desfășurat în perioada 26-28 martie.