Alpine susține că Alonso și Ocon vor avea statut egal

Laurent Rossi, noul CEO al echipei franceze după retragerea lui Cyril Abiteboul, a anunțat că cei doi piloți vor avea statut egal în 2021.

Fernando Alonso revine în formula 1 după o pauză de două sezoane, însă nu va avea tratament special din partea echipei Alpine în raport cu Esteban Ocon. Rossi e de părere că ordinele de echipă pot afecta frumusețea competiției și nu ia în calcul un astfel de scenariu pentru sezonul 2021, ambii piloți având mână liberă, atât timp cât se motivează reciproc și evită orice fel de incident pe circuit.

De cealaltă parte, pilotul francez a precizat în multe rânduri că abia așteaptă să-l aibă coleg pe dublul campion mondial, amintind de relația foarte bună pe care au avut-o și în sezoanele 2017, respectiv 2018, deși atunci nu erau coechipieri.

Ocon și-a exprimat admirația pentru toate realizările din formula 1 ale pilotului iberic și se așteaptă la o colaborare firească, lipsită de probleme. De asemenea, va fi pentru prima oară când Esteban Ocon va avea coleg de echipă un campion mondial, ceea ce îl îndreptățește să afirme că va fi o luptă foarte strânsă și că va trebui să piloteze mult mai bine decât a făcut-o în sezonul precedent.

În 2020, pilotul francez a avut mari probleme în ceea ce privește duelul direct cu colegul de echipă, Daniel Ricciardo fiind de departe etalonul echipei Renault, atât în calificări, cât și în cursă.

Va reuși Ocon să se ridice la nivelul dorit de echipă sau vom avea un Fernando Alonso dominant? Rămâne să ne lămurim în primele curse ale sezonului.