Max Verstappen a fost cel mai rapid în prima zi a testelor din Bahrain

Olandezul Max Verstappen a oprit cronometrul la 1:30.674s, cu o oră înainte de expirarea timpului alocat sesiunii de după amiază a primei zile de teste, acesta fiind încălțat cu medium-uri.

Campioana en titre nu a avut cel mai bun start in prima zi a testelor, Mercedes descoperind o problemă la cutia de viteze. Valtteri Bottas a parcurs doar 6 tururi, rămânând ultimul in clasamentul primei zile. De cealaltă parte, Lewis Hamilton s-a clasat doar pe poziția a zecea, oprind cronometrul la 1:32.912s. Deși a parcurs 42 de tururi cu Mercedes W12, septuplul campion mondial a părut ușor nesigur în ceea ce privește aderența monopostului.

Nici la Ferrari nu au existat prea multe motive de bucurie, mai ales în prima parte a zilei, Charles Leclerc fiind nevoit să oprească din cauza unor problemele mecanice ale SF21, completând însă 59 de tururi. Coechipierul său, ibericul Carlos Sainz, s-a urcat în monopost în a doua parte a zilei și s-a regăsit adesea în situația de a bloca pneurile, încercând să găsească limitele acestuia. Pe poziția a cincea a clasamentului s-a regăsit Carlos Sainz, după ce a parcurs 57 de tururi.

Aston Martin s-a confruntat cu o mică problemă electrică, ceea ce i-a întârziat programul inițial lui Lance Stroll, acesta urcând în monopost abia după rezolvarea problemei, reușind însă să urce pe poziția a patra, la circa 1.1 secunde în spatele timpului de referință setat de Max Verstappen.

Sebastian Vettel a completat 51 de tururi la noua sa echipă, încheind ziua doar pe locul 13, la 3 secunde de performanța pilotului de la Red Bull, germanul asigurându-și fanii că potențialul monopostului britanic este de alt calibru și că a fost doar o zi de acomodare pentru el.

Continuând cu echipele britanice, piloții McLaren au terminat pe 2, respectiv pe 7, cu Lando Norris venind la doar 2 zecimi în spatele lui Verstappen. Daniel Ricciardo, la peste 1.5s de timpul etalon, a terminat ziua cu un total de 45 de tururi, clasându-se pe poziția a șaptea, în fața piloților de la AlphaTauri.

În monopostul Williams l-am văzut doar pe Roy Nissany, pilotul de teste completând 83 de tururi, încheind ziua pe 14, în fața ambilor piloți de la Haas.

Alfa Romeo a fost foarte solidă din punctul de vedere al tururilor parcurse, iar Giovinazzi a reușit să termine chiar în top 6, la doar două sutimi în spatele lui Carlos Sainz. De cealaltă parte, Kimi Raikkonen s-a poziționat pe 12, la patru zecimi în fața lui Vettel.

Pentru Alpine a pilotat doar Esteban Ocon, francezul reușind să încheie podiumul, coborând la sub jumătate de secundă față de etalonul zilei. Echipa din hexagon s-a remarcat și prin fiabilitatea arătată, Ocon parcurgând 129 de tururi.

Testele din Bahrain continuă sâmbătă, cu încă două sesiuni a câte 4 ore fiecare.