Bottas pune Mercedes în top în ziua a doua de teste

Finlandezul de la Mercedes a fost cel mai rapid sâmbătă, in a doua zi a testelor din Bahrain, obținând un timp de 1:30.289s, după ce a parcurs 58 de tururi la bordul W12. Cel mai rapid timp a fost stabilit însă cu cea mai moale compoziție, C5, chiar în ultimele 20 minute ale sesiunii de după amiază.

Nu la fel de bine au stat lucrurile pentru Lewis Hamilton, britanicul pierzând controlul mașinii în virajul 13, dând naștere astfel unui steag roșu ce a împiedicat desfășurarea  acțiunii de pe circuit timp de un sfert de oră. In ciuda acestui incident, septuplul campion mondial a parcurs 58 de tururi, însă s-a clasat doar pe poziția a 15-a la finalul zilei.

Pe podium s-au mai clasat Pierre Gasly și Lance Stroll, ambii la mai puțin de 2 zecimi de etalonul setat de Bottas, cei doi completând 87, respectiv 71 de tururi.

Pentru Aston Martin problemele au continuat și sâmbătă, în special la monopostul lui Sebastian Vettel. Germanul a reușit să parcurgă doar 10 tururi din cauza unor probleme la cutia de viteze, încheind ziua pe ultima poziție. Colegul său, Lance Stroll a pilotat în a doua parte a zilei, completând 71 de tururi fără probleme și setând cel mai bun timp al său la doar 0.171s distanță față de timpul de referință al zilei.

Alfa Romeo l-a avut pe circuit doar pe Antonio Giovinazzi, după ce prima zi a testelor l-a avut în prim planul echipei italiene pe Kimi Raikkonen. Finalul zilei l-a găsit pe poziția a cincea pe Giovinazzi, acesta trecându-și în cont 125 de tururi.

Charles Leclerc a încheiat ziua doar pe poziția a șasea, parcurgând însă 73 de tururi la bordul SF21. De cealaltă parte, Carlos Sainz a completat 56 de tururi. Tot în dreptul spaniolului trecem și o ieșire în decor în prima parte a zilei, acesta pierzând controlul monopostului Ferrari.

Pentru Alpine a pilotat doar Fernando Alonso, dublul campion mondial reușind să parcurgă 127 de tururi și luptându-se in prima parte a zilei pentru prima poziție a clasamentului cu Daniel Ricciardo, acesta din urmă stabilind referința sesiunii de dimineață, timp care avea să fie doar al nouălea la finalul zilei. Lando Norris a fost pilotul mai bine clasat al celor de la McLaren, britanicul încheind pe locul 4, la mai puțin de 3 zecimi de Valtteri Bottas.

Sergio Perez s-a clasat doar pe poziția a opta, trecându-și în conturi 117 tururi pentru vicecampioana mondială, el pilotând în ambele sesiuni.

La Haas piloții și-au împărțit sesiunile din ziua a doua, Mick parcurgând 88 de tururi, iar Mazepin 76. Germanul s-a clasat pe 12, cu două poziții înaintea rusului.

La Williams l-am avut prezent doar pe Latifi, canadianul completând fără probleme 132 de tururi și încheind ziua pe 7, la mai puțin de o secundă și jumătate de timpul etalon.

Testele din Bahrain continuă duminică, atunci când echipele mai au încă o zi la dispoziție să testeze noile monoposturi înainte de prima etapă a sezonului.