Verstappen termină testele pe cai mari

Pilotul olandez de la Red Bull Racing a oprit cronometrul la 1:28.960s pentru a stabili cel mai rapid timp al testelor din presezon. Pe lângă asta, Verstappen a parcurs 64 de tururi, pilotând în a doua sesiune a zilei, după ce mexicanul Sergio Perez s-a aflat dimineață la bordul monopostului Red Bull, reușind să-și treacă în conturi 49 de tururi.

Pe locul 2 la finalul zilei s-a clasat japonezul Yuki Tsunoda, pilotul celor de la Alpha Tauri regăsindu-se la mai puțin de o zecime de secundă față de olandez. Niponul a reușit să parcurgă 91 de tururi pentru echipa italiană.

Spaniolul Carlos Sainz a completat podiumul zilei, însă timpul stabilit de pilotul Ferrari a fost cu peste 6 zecimi de secundă mai lent față de timpul lui Max. Sainz a pilotat în sesiunea de după amiază, încheind ziua cu 79 de tururi, cu unul mai puțin față de Charles Leclerc, monegascul rulând în prima parte a zilei pentru echipa de la Maranello și stabilind al zecelea timp.

Piloții de la Aston Martin s-au regăsit pe ultimele locuri ale clasamentului la finalul zilei, însă echipa britanică a părut că urmărește alte aspecte, Lance Stroll și Sebastian Vettel parcurgând 136 de tururi.

Același lucru s-a întâmplat și în cazul lui Valtteri Bottas, finlandezul terminând ziua doar pe 16, în ciuda celor 86 de tururi completate. Lewis Hamilton a încheiat pe 5, la puțin peste o secundă raportat la timpul etalon stabilit de Verstappen.

George Russell a stabilit al șaselea timp, folosind cea mai moale compoziție, C5, debutând abia în a treia zi a testelor din Bahrain pt Williams, însă reușind să parcurgă fără probleme 160 de tururi.

McLaren a încheiat ziua pe 7, respectiv pe 11 prin eforturile lui Daniel Ricciardo și Lando Norris, ambii concentrându-se pe completarea cât mai multor tururi.

Nici Alpine nu s-a focusat foarte mult pe stabilirea unor timpi competitivi, Alonso încheind ultima zi a testelor pe 9, dar cu 77 de tururi trecute în cont, la care s-au adăugat alte 61 parcurse de Esteban Ocon.

Piloții debutanți de la Haas au încheiat ultima zi a testelor într-o notă optimistă, ambii declarându-se a fi nerăbdători în ceea ce privește startul sezonului. Pe locurile 14 și 15 s-au regăsit cei doi piloți de la Haas F1, Nikita Mazepin fiind cu jumătate de secundă mai rapid decât Mick Schumacher.