Hamilton avertizează că Red Bull ar putea fi în frunte pentru mult timp

Max Verstappen a obținut primul pole al sezonului într-o manieră categorică, lăsând Mercedes-ul campionului en-titre la aproape 4 zecimi de secundă în spate. În cursă diferența nu a mai fost aceeași, însă monopostul Red Bull și-a arătat potențialul de a câștiga, doar strategia foarte bună a  constructorului german și abilitatea lui Hamilton de a gestiona pneurile schimbând ierarhia.

Campionul mondial consideră că fanii Formulei 1 au în sfârșit parte de duelul pe care și l-au dorit, însă avertizează că Red Bull poate rămâne etalonul în ceea ce privește viteza pură pentru mult mai mult timp, având în vedere potențialul arătat în Bahrain.

Deși s-a desfășurat o singură cursă și se pot întâmpla foarte multe până la finele sezonului, britanicul e de părere că rivalii au un avantaj considerabil, dar echipa sa va face tot posibilul pentru a rămâne cât de aproape posibil într-o luptă care s-ar putea întinde pe parcursul a tuturor celor 23 de curse din acest sezon. De aceeași părere este și unul dintre oamenii cheie ai Mercedes pe partea tehnică, Andrew Shovlin. Acesta a precizat că și următoarele două curse se anunță a fi foarte dificile pentru Mercedes, având în vedere diferența înregistrată în calificări în favoarea Red Bull.

De cealaltă parte, Max Verstappen a fost mult mai rezervat în ceea ce privește diferențele dintre cele două monoposturi. Deși entuziasmat după prima cursă, olandezul s-a ferit să anticipeze cum se va desfășura sezonul 2021, neștiind sigur care este adevăratul potențial al echipelor, luând în considerare faptul că Marele Premiu al Bahrain-ului nu este nici pe departe cel mai relevant.

Următorul Grand Prix din Formula 1 are loc la Imola, în weekend-ul 16-18 aprilie, urmat de Grand Prix-ul Portugaliei de la Portimão la două săptămâni distanță, acolo unde vom avea o imagine de ansamblu despre sezonul 2021 mult mai bine conturată.