Toto Wolff: nu ne aşteptam la o asemenea ostilitate între Hamilton şi Rosberg

Șeful de la Mercedes, Toto Wolff, susține că nu a prevăzut niciun fel de ostilitate între Hamilton și Rosberg, precizând că oamenii din jurul constructorului german nu știau despre vreun antecedent în acest sens.

Istoricul cuplului de piloți Hamilton-Rosberg datează încă din karting, acolo unde cei doi au fost coechipieri, însă relația dintre ei era una mai degrabă bună, contrar a ceea ce avea să se întâmple între 2013-2016, atunci când Lewis și Nico au concurat pentru Mercedes, luptându-se de la egal la egal pentru titlul de campion mondial încă din sezonul 2014.

Duelul pentru titlul mondial avea să fie plin de momente tensionate, atât în afara circuitului, cât și pe acesta, amintind aici de coliziunile din Belgia 2014 sau Spania 2016. Unul dintre cele mai surprinzătoare momente a fost reprezentat chiar de finalul rivalității: retragerea neverosimilă a lui Nico Rosberg la finalul sezonului 2016, chiar după ce a fost încoronat drept campion mondial, învingându-l pe Hamilton la o diferență de doar 5 puncte.

Întrebat fiind într-un podcast despre rivalitatea dintre piloții constructorului german din perioada 2013-2016, Wolff a precizat clar faptul că o astfel de competiție dusă în anumite momente la extrem nu poate fi de folos nimănui. Mai mult decât atât, austriacul a mărturisit că tensiunea din jurul piloților se poate revărsa cu ușurință în cadrul întregii echipe, motiv pentru care nu va mai permite niciodată o astfel de atmosferă.

Wolff a scos în evidență importanța moralului din echipă și a modului în care cei doi piloți se înțeleg, însă i-a fost greu să amortizeze stările negative dintre piloți în acele sezoane, el fiind nou la echipă și neștiind cu exactitate de unde a pornit ostilitatea dintre Hamilton și Rosberg.

Deși piloții erau vădit într-o tensiune continuă, plecând de la duelurile de pe pistă și ajungând la declarațiile de după cursă, șeful de la Mercedes a încercat să tempereze situația cât de mult a putut, el declarând că nu s-ar fi ferit să ia decizii radicale în privința cuplului de piloți, asta dacă incidentele dintre ei ar s-ar fi petrecut constant și aveau să afecteze obiectivele echipei.