Formula 1:Mercedes anunţă numirea unui nou director tehnic

James Allison, directorul tehnic al celor de la Mercedes, va renunța la actuala funcție, urmând să ocupe funcția de ofițer tehnic șef, ceea ce înseamnă că nu va mai supraveghea zi de zi campioana mondială. În poziția de director tehnic se va afla Mike Eliott, actualul director al departamentului tehnologic al constructorului german.

Decizia luată a fost anunțată vineri, iar schimbarea se va produce treptat, Eliott urmând să preia funcția în următoarele luni, în timp ce Allison se va concentra pe sezonul 2022, atunci când regulamentul va fi radical schimbat. Dar principala preocupare a lui Allison va fi pregătirea terenului pentru 2025 cȃnd va apărea noua generaţie de Power Unit-uri mai simple, mai “verzi”.

Din 2017 ocupă Allison funcția de director tehnic la Mercedes, timp în care săgețile argintii au fost de neînvins. Chiar și așa, britanicul consideră că a venit timpul să lase pe altcineva în locul său, susținând că e momentul perfect să facă un pas înapoi, atât pentru el, cât și pentru echipă. James Allison s-a declarat a fi extrem de mulțumit de cei 4 ani și jumătate ca director tehnic și are mare încredere în succesorul său, numindu-l pe Mike Eliott un “inginer excepțional” care va rezolva orice fel de probleme ar putea apărea în viitorul apropiat.

Eliott și-a început cariera în 2000 la McLaren, însă a mai lucrat și pentru Renault, tot alături de Allison, față de care are un respect enorm, scoțând în evidență calitățile acestuia și modul în care a contribuit la succesul echipei. Pentru Eliott reprezintă o oportunitate fantastică, prilej pentru a-i mulțimi atât lui Allison, cât și lui Wolff pentru încrederea arătată.

Nici Toto Wolff nu s-a lăsat mai prejos în ceea ce privește meritul lui James Allison pentru succesul Mercedes. Austriacul a avut doar cuvinte de laudă, precizând cât de importantă a fost contribuția directorului tehnic încă din 2017. Cu toate acestea, schimbarea era una firească și stabilită de mai mult timp, însă are totală încredere în succesorul lui Allison, afirmând că îl cunoaște pe Eliott încă din 2013 și îl consideră omul potrivit pentru această funcție.