Septuplul campion mondial nu este foarte optimist în ceea ce privește spectacolul oferit de prima cursă sprint care va avea loc la Silverstone, susținând că se așteaptă la o cursă monotonă, monoposturile doar urmărindu-se unele pe altele, dar fără depășiri sau schimbări majore de poziții.

Noul format va debuta săptămâna viitoare la Silverstone, cursa de sprint de 100 km se va desfășura sâmbătă, luând locul sesiunii obișnuite de calificăre. Această sesiune va fi mutată vineri, ea stabilind ordinea plecării în cursa de sprint, pentru ca mai apoi, rezultatele din cursa sprint să stabilească grila de start pentru GP-ul Marii Britanii.

Finalitatea noului format este de a oferi plus valoare și spectaculozitate, însă Lewis Hamilton nu e de aceeași părere. Deși e de acord cu posibilitatea unor depășiri, britanicul tot nu crede că acest format va face o diferență notabilă în ceea ce privește spectacolul oferit fanilor.

O altă schimbare e reprezentată de faptul că FIA îl va considera deținător al pole position-ului pe cel care triumfă în cursa de sprint, scăzând astfel meritele și importanța celui mai rapid tur obținut în sesiunea obișnuită dedicată calificărilor.

Hamilton deține recordul pentru cele mai multe pole position-uri in Formula 1, borna la care a ajuns fiind formată din 3 cifre și stabilită chiar în acest an în weekend-ul de la Barcelona, acolo unde britanicul și-a trecut în palmares cel de al 100-lea pole. Întrebat despre noua regulă care însoțește formatul cu sprint race, Hamilton nu a vrut să comenteze prea mult, spunând că nu are nicio părere pentru moment, abia după Silverstone putând judeca regulile noului format.